editie x, jaargang y
antenne rotterdam

Tuinman in Noord

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 16 | dinsdag 16 april 2024 20:20 uur | 0 bezoekers


Impressie activiteiten Schoonoordbuurt

BLIJE BEWONERS

Bewoners zijn vaak blij met Creatief Beheer en laten dat ook merken. Meestal blijft het bij mondelinge complimenten. Een enkeling neemt de moeite om ook iets te schrijven. Hier twee brieven die we van bewoners kregen in het Oude Noorden. Dat waarderen wij erg en vinden het ook leuk om te lezen hoe bewoners onze aanpak ervaren. Hopelijk kunnen onze Tuinmannen(m/v) ook volgend jaar actief blijven in de wijk, we zijn daar nu over in gesprek met deelgemeente Noord.

Beste Twan en team,


Wij willen onze hoge waardering uitspreken over het fleurige werk dat jullie in onze buurt hebben verzet. Geveltuintjes, boomspiegeltuintjes, vele plantenbakken gevuld met kleurige struiken en plantjes doken op na jullie komst. Eindelijk werd er eens iets substantieels gedaan om de wijk groener en fleuriger te maken. Bovendien kwamen jullie gewapend met adviezen over plantkeuzes en hoe je het een en ander het best aan kon pakken om het allemaal ‘bloemiger’ te maken. En…als vandalen iets stuk maakten dan zorgden jullie dat de sporen daarvan snel werden uitgewist. Wij denken namens veel mensen in de buurt te spreken als we vaststellen dat jullie mede hebben geholpen om de buurt leuker te maken. Waar eerst alleen maar stenen te zien waren, zijn nu tuintjes aan de gevel met klimplanten verschenen. Wij hopen dat jullie werk in de wijk niet stopt maar dat de beleidsbepalende instanties het mogelijk maken om verder te gaan in het volgende seizoen. Wij zien in jullie werk toch ook het bewijs dat de gemeente c.q. deelgemeente dit stuk van de Bergweg en de bijbehorende zijstraten belangrijk genoeg vindt om een einde te maken aan het gebrek aan speels groen.


We hopen jullie terug te zien. Ineke & Ton Kruijt, woonachtig in de wijk sinds 1949


Hai Renee,


Creatief Beheer leerde ik ruim een jaar geleden kennen doordat ik mijn soeppan uitleende. "Heb jij misschien een pan voor ons te leen, we maken warme chocolademelk voor de bewoners hier in de straat." Ik gaf mijn pan met plezier. Het was voor mij gelijk de aanleiding om kennis te maken met de mensen van Creatief Beheer. Een ladder tegen een lantaarnpaal, discussie waar het kerststukje het beste tot zijn recht komt en voorbijgangers die nieuwsgierig kijken. Er was veel bedrijvigheid. En leuk is het om dan mijn straatgenoten te zien en samen met kersttakken te 'stoeien'. Zelf ben ik niet zo van de kerststukjes. Maar tot mijn verbazing stond ik binnen een mum van tijd op een ladder een kerststuk boven de ingang van mijn buren en mijn huis op te hangen. Ik vond het leuk. Het was gezellig. Ik had kennis gemaakt met de filosofie van Creatief Beheer. Want op hun website vond ik een prachtig pictogram-schema waarin als het ware de hele gang van zaken bij mij in de straat werd uitgelegd. De mensen van Creatief Beheer zeiden dat we nog niet van ze af waren. Ik was er blij om. Ze zijn aardig, toegankelijk en verlagen de drempel (waar komt die toch vandaan?!) om contact te zoeken met mijn straatbewoners.


Na een drukke werkperiode ontgaat mij veel van de acties van Creatief Beheer. Mijn overbuurman houdt mij op de hoogte. Op een dag zie ik een 'geinig' huisje verschijnen. Een soort uitvergroot legohuisje. Wat leuk, een huisje waar onze straat tuingereedschap mag lenen. En Quino (6 jaar) mijn over-buurjongen is apentrots dat hij de beheerder mag zijn. Het huisje heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Voorbijgangers werpen al snel een blik naar binnen; aan gesprekstof niet te kort. Het lijkt zo simpel dat huisje... maar het doet zo veel. Creatief Beheer weet wijkbewoners op een creatieve manier te betrekken bij hun straat. Daar heb ik inmiddels vertrouwen in.


Jaco Taal (bewoner Bloklandstraat, tekst is ingekort en bewerkt door de redactie)


Meer lezen over Tuinman in Noord klik hier


 


 


 


 


 


 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#tuinmanindewijk"